Vanaf 7-12-2020 te bestellen! Interculturele Coronazorg. Zie pagina: ELO ICZ

E-Learning

Met behulp van E-Learning modules krijg je basisinzichten in de leefwereld van de niet-Westerse zorgvrager. In de modules wordt ingezoomd in de leefwereld van de moslimzorgvrager. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

a. Cultuur en Gewoontes

b. Islamitische invalshoeken en ziekte/dood

c. Pijnstilling en Sedatie

d. Slechtnieuwsgesprek

e. Niet stoppen van behandeling en WGBO

 

Ten slotte is er de module: Levensbeschouwelijke anamnese. Met behulp van de levensvisies van Henri Rijksen verken je die van jezelf met betrekking tot 'ik, jij, tijd, natuur, handelen en pijn & leed'. In de zorg aan een ander stuit je namelijk op normen en waarden die niet met de jouwe overeenkomen. Dat kan voor weerstand bij jezelf en/of bij de ander zorgen. Hierdoor is het belangrijk om je levensvisies te verkennen, zodat je die van de ander ook kunt verkennen en daar gemakkelijker aansluiting bij kunt vinden en zo ook je grenzen kan stellen. De zorg aan een ander betekent niet dat je overal in meegaat. Het is juist een consensus tussen de zorgvrager en de zorgverlener. 

De E-Learning modules zijn nu in productie en worden 2020 na de zomer gelanceerd en geaccrediteerd.

Mocht je nu al interesse hebben, neem dan contact op via de contactpagina, zodat je naam wordt meegenomen in de lijst met geïnteresseerden. Ter zijner tijd krijg je dan bericht.